20090228

Sista februari och solen lyser, hel vackert vår väder!
Idag har jag tankarna på annat håll fast är fruktansvärt trött, har haft ett helt fantastikt dygn innan plus att jag for på jobbet 20.00 och jobbade hela natten, har varit så trött, så trött men fick sova nu på morgonen och har haft en stöd vila på eftermiddagen oxå. Som jag skrev igår har jag blivit mormor, helt otolig fantastisk händelse. Tänk att få se ett nytt liv komma till världen. Tankarna finns hos lill gossen ,vi alla på 38 vill ha hem honom till Kiruna så vi kan få chans att snosa på honom och lära känna våran nya familjemedlem. Jobbar natt igen, hoppas innerligt att alla Kiruna bor håller sig inomhus och stilla och att alla får vara friska, då kanske jag får ett lugnt skift fast jag tror att jag har fel det är nämligen avlöningshelg..........detta innebär oftast stök för oss.

Vilken känsloresa

Ja ni alla nyfikna: Svaret är JA!
Jag har blivit mormor, det känns häftigt.
En liten kille såg dagens ljus idag 13.37.
Vilken lycka mer om detta en annan gång, måste få suga på karamellen själv innan jag delar med mig åt er.

20090226 Torsdag

Vilken underbar dag!!!

Sådana här dagar borde det finnas mer av, detta är livskvalité. Jag började morgonen som vanligt 0630 med att väcka barnen och sedan utfodra hundarna o sen morgon rastning. Körde pojkarna till skolan, Tessan hemma idag pga huvudvärk och sedan åkte jag till Fitnesskällarn och höll i ett box-pass, svettigt intensivt 55 minuters pass, skönt. Sedan när jag kom hem så hörde jag att pappa ringt o sökt mig, jo han ville ha en hare på skidspåret, ja jag ställde upp. Ny dragna skidspår, lite blåst -4 grader, kanon skidor och jag först som farthållare runt elljusspåret. Väl hemma så fick jag besök av en kompis så vi har snackat en massa o skrattat en massa o när hon for iväg så har jag fixat med räkningarna och  fixat middan in i ugnen och medan den grillades så målade jag i Nisses rum, vi ska repa där inne. Nu så har jag ätit och mår lite smått illa, åt lite för mycket igen, konstigt fenomen att jag alltid ska trycka lite för mycket. Klockan 20 så ska jag köra mitt 3 pass för idag..(normalt?) Box pass i fitnesskällarn, hoppas vi blir många för då kan man köra bra intervaller. Tänk att få vara heltidsanställd som personlig tränare eller ha ett eget träningscentra, det hade varit roligt. Stor anläggning med gym och massor av grupptränings pass och ett litet fik som hade fika och en liten salladsbar där folk hade kunnat ta en snabb lunch. Drömma får man och det bästa med drömmar är att det är gratis! OCh ni, svaret är nej.

Tisdag

Har inte skrivit ngt igår men , hela gårdagen bara försvann, morgon promenad, jobb, promenad hem och så bara vara med familjen och så var den dan borta.
Idag tisdag har jag haft en bra dag. Har varit ute på skidspåret med Svea, hon är ganska festlig hon , ett varv på eljusspåret är helt ok men inte 2, konstigt. Idag oxå så sprang hon för kung o fosterland i början sedan vinklar hon öronen på ngt konstigt sätt o sedan börjar hon sakta in farten och ibland så får hon till o med för sig att hon är döv. Jag skriker för fulla muggar o hon sitter 50 meter längre bort  som ett fån o låtsas inte höra, hon tror säkert att matte vänder o att vi genar hem. Sedan så har jag kollat på sprintloppen på tv;n ganska spännande. Var på team sportia, fynd dag idag
15 procents rea på ett köp, hade inte planerat ngt annat än ett par vantar åt Nisse, lite synd när det blir oplanerat , för nu i efter hand så hade ju Axel behövt skidstavar. En liten bild på min favorit djur,En glad en. O ni nej inte mommo ännu heller!

Söndag

idag har jag tränat, inget ovanligt . Jag mår bra av att träna mkt, så idag körde jag ett 90 minuters pass själv i källarn.  Så har jag funderat på ordet VÄNNER, ja alla har förhoppningsvis vänner men  det finns olika slags vänner. Det finns RIKTIGA vänner , de som alltid finns runtomkring en, ja de som aldrig släpper taget, ja dem som man ska vara riktigt rädd om, sådana underbara människor som verkligen bryr sig. Sedan finns det vänner, ja vänner som finns där någonstans någongång, kanske eventuellt. Det är märkligt hur det är i livet med vänner, vissa följs med i livet andra nya tillkommer efter åren och vissa tappar man bort efter hand men de RIKtIGA vännerna består♥. Söndag kväll och förberedelserna för nästa vecka är i gång, jobbar imorn, dag. Ska promenera till jobbet, det är skönt att knalla jag hinner tänka mkt kloka tankar under min vandring, eller så blir bara en massa tokiga grejor. Det bästa är när man promenerar hem från jobbet, då hinner man rensa hjärnan på allt som hänt under dan på jobbet. Nå nu ska jag tömma bastun för den ska värmas. Svar ;nej ingen mommo.

Lördag 20090221

Nu har jag varit på avtackningsfest på jobbet, jättekul! först lite tävlingar sen god mat och supergod maräng tårta. sedan var det dags för lekar igen. Tack tal mm och sdan blev det sång tävling.... Så det sjöngs, för kung och fosterland, bra och mindre bra fast alla var eniga att en själv var bäst. Så nu har jag kollat på prisjakt efter singstar det var super kul, och alla ni som garvat när jag provat dra en liten trudelutt ni måste ta o rensa öronen för inatt plockade jag hem de högsta poängen, de ni!! Idag så har jag hunnit vara i fitnesskällarn oxå, vi körde snabbpass, skönt. Har precis avslutat middagen, lövbit och potatisgratäng. Jag tror jag måste ta en liten stöd vila nu. Och alla ni som undrar NEJ jag har inte blivit mormor, men jag längtar.

Fredag

Äntligen fredag, pojkarna har så jobbigt att komma upp på morgonen så jag längtar åt dem till lördag så de får dra sig och inte behöva stiga upp till klockan. Men nu har alla åkt till skolan och jag har gjort lite firmapappers jobb så nu är allt tråkigt pappersjobb borta och dagen har precis börjat. Ska åka o köra Linnea till jobbet och kanske jag hinner ta en kaffe hos pappa idag, vet ni jag går direkt, han har säkert väntat på mig redan....

torsdag kväll

JAha då var det dags alldeles strax för veckans andre höjd punkt box pass nummer 2. imorse var vi från jobbet o dansade afrikansk dans, ganska kul att prova på denna form av träning. Fast jag hade en uppfattning innan dansen ,att det skulle vara mera kraft, mera power och mera uttryck mera go i dansen men en liten besvikelse ska jag vara ärlig och säga att det blev.
På jobbet var det ganska lungt idag, skönt min arbetstid är full gjord denna vecka. Imorgon fredag har vi avtackning på jobbet, middag och lite tävlingar mm ska bli riktigt kul faktiskt.  Och alla ni som missat så går jag i väntans tider, ja jag ska bli mormor de ni (vilken dag som helst)!! Det har varit riktigt kallt under en längre tid så jag börjar längta efter skidspåren nu, har inte skidad på drygt en vecka...kanske jag kan få ihop lite mil under helgen.

20090219

Då var veckan i slutskedet, igår var det en hektisk dag, fast jag hann med alla mina uppdrag.
Först så har jag tillbringat dagen på Raketskolan, varit på besök en hel skoldag.Kanon mat i matsalen, tacos mums.
Sedan på blixt visit hos min väninna o snosat på babyn, vilka små små fingrar o tår. Efter kaffe repet så begav jag o Nisse oss till malmfältens måleri, 10 liter vit färg fick vi med oss, nu ska det målas i gubbens rum. Snabb middag o så till skinn o möbelhuset, kollat o provsuttit soffor, fy så trist hittade ingen skön o snygg soffa så det får bli upp till Ante att välja, körde därefter Nisse på badet. Sedan var det tränings match i innebandy för Axel som slutade i förlust, synd. Och därifrån for vi på coop o handla med Mia o Stian. Sedan hade jag bara en uppgift kvar och det var att hämta hem Nisse från badis o det gjordes isamma veva. Men en sak som blev lite halvhjärtad var att jag ej hann förbi hos pappa som jag tänkt, det blev bara ett telefonsamtal sent på kvällen.

20090217 tisdag morgon

Hej å Hå!
Äntligen tisdag, jag gillar tisdagar jag tror det beror på att ikväll så får jag träna ett tufft box pass.iIgår var jag på pump pass fast det ger mig inte lika mycket tillfredställelse som ett tufft svettigt box pass. Och så har jag varit på möte på jobbet, igen. Arbetsmiljö frågor är svåra att handskas med, så jag lämnar det därhän! På kvällen gick jag i väntans tider och hoppasdes på besök men nej, brudarna kom inte, det var synd.
Tittade faktiskt på tv; Familjen annorlunda fast en familj var nog ej så annorlunda, hon hade 5 barn och jag såg inte ngt som skulle ha varit så speciellt med denna familj. Jag kanske är skadad själv, eftersom vi är en lika stor familj och jag tror de var med eftersom barna antalet översteg 3, vad vet jag.
Jag har tänkt på våran släkt hur den egentligen ser ut och kommit fram till att vi får barn i tidig ålder i flera generationer bakåt. Fördel att vara ung förälder är att du orkar med familje livet på ett annat sätt än om du är äldre och jag lovar tonårstrotset suger på krafterna, tur att jag är rätt så ung ännu, jag har ju 2 grabbar kvar som skall igenom denna besvärliga tid. Oj, klockan tickar iväg skall göra mig iordning för jobbet nu.

Knut

Han slapp bli kastrerad idag, men vi får se hur det blir i framtiden.

20090216

Ja då börjar en ny vecka, få se vad den har att ge. Jag har en lätt arbetsvecka  imorn endast en mellan tur och på torsdag jobbar jag dag, lyxigt att bara jobba 2 skift på en vecka.
På onsdag ska jag gå på besök på Raketskolan och se hur lektionerna och rasterna fungerar och jag tänkte ha en hel dag där, Axel vill så gärna att jag kommer på besök.
Nu har jag bestämt mig, det blir ingen kastrering pga jag blev snål........ 3000 kronor kostar det, alldeles för dyrt, kostar nästan mer än vad själva Knut gjorde, vi får se hur det funkar när Svea börjar löpa bara hålla tummarna kanske kan Knut fara på läger under höglöpstiden , ja vi får se. Jag går i väntans tider , ja NSD är sen... (haha jättekul) Tänk så lätt att lägga till en vana, NSD ska komma varje morgon halv 8, och så en dag är den sen. Ja då hinner jag springa ut till brevlådan x antal gånger och varje gång gräva i en tom brevlåda och frustationen växer för varje gång. Men nu skiter jag i tidningen för man kan ju faktiskt läsa den på nätet, sådeså!


20090215

En dag kvar och sedan är det dags eller inte dags, jag är i valet o kvalet med Knut om jag ska kastrera honom eller inte. Vi har tid imorgon på fn så vi har ngr timmar kvar att fundera.
Gårdagen bara rann iväg först så hade jag lite sovmorron... sedan bar det iväg på marknaden och jag förundras verkligen att alla dessa knallar kommer år efter år, skulle vara spännande och ta del av deras dagskassa sammanställning, för inte kan det väl löna sig att fara land o rike runt och sälja tex godis remmar 3 för 40 kronor.........Det har nog blivit deras livsstil tror jag.
Det blev en sen middag efter att vi varit o fikat hos Mia o Stian, ja jag kan inte säga att ngn av oss direkt var hungrig men vi åt som vanligt, för mat måste vi ha. Kvällen tillbringades sedan framför tv;n ja jag höll mig vaken typ 50 minuter medan jag kollade på du blir vad du äter....... Man blir lite äcklad när de har dukat upp en veckas portioner och tilltug på lång bord, fy vad en människa kan äta mycket. Nu så ska jag fara på stan kanske jag hinner med ett inlägg till under kvällens lopp.

Alla Hjärtans Dag!

Har funderat mkt på vad min blogg ska innehålla, har kommit fram till att det ska bli mitt bollplank, där jag kan spy ut min galla men även få dela av mig av alla glada händelser också. Min  arbetsvecka är slut nu och jag kände mig jättetrött igår så jag har sovit bort nästan hela Let´s Dance och bara varit som en liten mumie i soffan. Känner mig ganska utvilad nu så jag har lite ambitioner att ta mig upp på stan och kika på markanden. Förresten alla ni, en jätterolig händelse i veckan torsadg närmare bestämt, min väninna har fått en son, en liten liten trollunge. Jag längtar tills de kommer hem och jag får fara på besök o snosa på honom.......
Hoppas alla ni får en rikigt bra alla hjärtans dag!

20090211

Jaha då var den fixad, min blogg.
Jag har funderat lite på varför jag ska ha en egen blogg, fast lite kul är det väl och jag får väl se hur länge den kommer att vara uppdaterad. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om och hur mycket jag ska berätta om allt. Ja vi får se. Det var första inlägget, nu ska jag ut på vägarna och  agera taxi. Ha de gott!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0