Vincent Valentin


måndag igen

Då var helgen slut igen, i fredags hämtade jag hem Vincent Valentin, 8 veckor gammal tollarevalp. under lördagen firade vi pappa som fyller 60 på tisdag, slltså imorgon. Släkt var samlade hos mor o far och mycket god mat serverades och tårtan smakade gudomligt. Sedan har jag tillbringat 2 timmar på fitness i går kväll, det blir en dyr efter kostnad utav min klantighet. Bet upp vattenflaskan med tänderna, eftersom jag inte fick upp korken första gången så bet jag ORDENTLIGT en andra gång, visst korken öppnades, fastnade i framtands plompen o slet upp lagningen + gamla skadade tanden så nu väntar jag på att få komma till tandis klockan 14 o fixa detta för jag kan inte tugga då viker sig framtanden, snyggt o smart!!

Busungen!

Ja, igår hade jag besök av mitt barnbarn Alvin, starka nypor har han! Han lyckades rycka sönder mitt halsband, snacka om att jag var förvånad när kulorna rullade på golvet, så nu ska jag försöka designa om det och pyssla lite så  jag återskapar ett snyggt halsband .

Idag ska jag vara barnvakt på em åt honom, jag tror vi ska ut på statsvandring om det passar med sovtider, sen på kvällskvisten ska jag hämta hem lilla Vincent Valentin, våran nya familjemedlem, spännande o se vad Knut säger om det, lite knäppt o hämta så sent pga att det blir lite tid för valpen att komma in i nya hemmet o vips så är det natt och så är han helt ensam, men jag är beredd på en lite pipig natt. Nu ska jag köra barnen till skolan.

Alvin busunge


fundering

 Svea i fjällen!

Jaha, nu har jag bokat valp, en tollar kille,en riktig snygging! Ja idag när jag kollar min mail, ja då har jag fått erbjudande att ta en flatkille som omplaceringshund, de ni!!! Varför kom inte detta redan för ngr veckor sedan, gissa om jag är sugen det är nämligen Sveas brorsa det handlar

lite från rengärdet


dagens rubrik TILLIT

Har varit på min morgon runda o funderat mycket.
Har funderat på ordet tillit. Vad ordet innebär och vad det egentligen betyder. Kan det betyda olika om man är i olika faser i livshjulet? Men tillit betyder ju förtroende och hur jag än vrider på ordet så får jag ingen annan betydelse, konstigt.
Tillit är för mig det att tro o lita på att ngn är förmögen att  handla korrekt, efter det man kommit överens, är jag helt ute eller?
Nä, i denna fråga måste det vara rätt att tänka så som jag gör. Man kan inte ljuga o blåsa en direkt man får chans och dagarna innan sitta o snacka om tillit!!!Att jag måste lita och tro och ge mera ansvar, vilket bullshit.
Så fundera på ordet TILLIT riktigt ordentligt.

söndag, igen

Då har helgen kommit o nästan gått, fast har varti effektiv denna helg. Först så tänkte vi fara till stugan men det var så olika viljor så vi bestämde att stanna hemma. Har städat tvättstugan riktigt ordentligt, sedan forsatte framfarten till köksskåpen så nu är det ordning o reda. Sedan har Alvin varit på besök igår lördag, han är så söt för han har börjat härma lite grann. Tog en liten promenad igår följde med när Mia var på väg hem, fast knallade bara till rymdhuset. Har sovit längen båda mornarna, inte stigit upp före 10, riktigt lyx. Och så har jag bokat pappas 60-årsdagspresent, det blir en fartfylld upplevelse kan jag lova. idag ska jag var hurtig, ska köra dubbla pass ikväll. Nu ska jag rensa i pojkarnas garderober.

Rengärde

Idag har jag varit på rengärde ovanför Rensjön, 5km vandring och sedan var vi framme. Först stod vi vid staketområdet och kikade förtjust på händelsen, massor med renar. Har aldrig sett så många renar, ja det var renar överallt o lite till.
Sedan tog vi en fikapaus och därefter blev vi inbjudna in i själva händelsernas centrum, jag var alldeles förstummad utav allt, ren antalet,lukten och att jag inte blev ihjälstångad, helt fantastiskt. Ja jag är helt tagen av denna upplevelse, lägger ut bilder senare så ni får ta del utav detta.
Sedan när jag kom hem så kom Alvin på besök, våran lilla solstråle!
 Därefter var det bara att agera taxi, Nisse skulle köra go-kart, sen skulle jag handla, sedan Axel på innebandy o jag smet iväg på snabbkaffe hos en väninna som fyllde 41 idag, tillabaka på innebandyn, kolla ngr snygga dragningar från Axel o så snabbt hem för att förbereda middagen för imorgon, jobbar nämligen dygn(trist).
 Så nu har jag surfat lite o mailat folk så nu kanske jag ska landa i soffan o vänta på johnblund, jag tror han surrar i luften redan.

Då var jag pg igen!

Nu äntligen känns det som om jag har ork o lust att ta tag i mitt liv. Idag har jag varit på box o kört ett bra pass, ätit bra o sovit bra. Imorgon ska jag göra ngt som jag aldrig upplevt, nämligen gå på rengärde. Ska få följa med Axel dit, spännande. Ska ta med kameran så kan jag dela med mig utav upplevelsen. Nu ska jag koka lite the o bara ta det lungt. Förresten alla ni som inte testat på box, kan rekomendera detta varmt om ni är ute efter konditionsträning, kanonbra!

Blivande familjemedlem!


Dop pg

Idag ska jag på dop, mitt barnbarn döps, det ska bli mysigt. Inre för att jag är troende men jag tycker att alla besök i kyrkligverksamhet ger mig något. Brukar lyssna extra noga när prästen talar o försöka få med mig något från varje besök.
Nu fick jag en flashback från en julotta som jag var på, prästen hade så grov , hård röst så varja gång hon sa IDENNA TIDIGA MORGON TIMMA så var jag säker på att de döda rullade i sina gravar, ja jag tror hon lyckades väcka alla döda.
Tillbaka till dopet, vi ska vara på församlingshemmet o ha ett personligt dop, bara för Alvin. Jag gillar inte när det döps flera barn på samma gång det blir inte alls personligt, lite löpande band, massproduktionskänsla över det hela.

Har jobbat natt, vi har varit åt alla väderhåll, så nu ska jag lägga mig på soffan o slappa.

Vilken är sötast?


TOLLARE

Har varit i kontakt med en tollar uppfödare i Gällivare, hon hade 2 hanar kvar. Får nog tänka om när det gäller kön på hund tror jag. Ska åka ner o kika är jättesugen men måste fundera lite till.
Har varit o tränat o sedan har jag varit på party, tupperwareparty, köpte en ostburk. Ska bli kul att se om osten håller sig fräschare när den hamnar i en burk. Nu ska jag inte fundera så mkt utan försöka gå o lägga mig o hoppas att johnblund kommer snabbt(som vanligt).


Äntligen 40-år

Ja det var ett tag sedan jag skrev ngt på bloggen, så tänkte ni skulle få en uppdatering. Ja då har jag fyllt 40, ett magiskt tal för många, kanske för mig oxå fast jag har inte förstånd att ha åldersnoja. Jag tycker att jag är relativt ung ännu och kroppen är i behåll och så har jag genom åren upplevt mycket så jag är rik på erfarenhet. Festen gick av stapeln här hemma, lyckades ej få ngn ledig lokal, trångt var det och massor av folk överallt, kul var det oxå. Kycklingpasta fixades här hemma o mamma bakade 2 suveräna tårtor, bålen smakade gudomligt fast jag glömde jordgubbarna, och sjöngs gjordes det oxå. Jag fick ett uppdrag av lekledarna och det kändes först väldigt konstigt, Jag skulle be om allas uppmärksamhet och alla skulle hurra för mig, högt o tydligt, annrs skulle mitt lag diskvalificieras, ja tom de närmaste trodde jag var galen efter ca 4-5 gången jag bad alla om uppmärksamhet, lite ego är jag men inte så som jag var tvungen att uppföra mig enligt lekledarna som glatt hejade på mig när jag varit tyst allt för länge, men hämnden är ljuv. Jag riktigt längtar efter att få vara lekledare!!! Går fortfarande i valpköpar tagen, vad det blir vet jag ej ännu men tollaren ligger varmt om hjärtat just nu.

RSS 2.0