Nikkaluokta-Kebnekaise-Nikkaluokta

Då har vi vairt på våran vandring, jag o Nisse. Vädret hade vi med oss dagtid, solsken och lite molningt, kanonfint att vandra i. Vi gick första etappen till Laddjojarvi(tror det stavas så) och där intog Nisse en renburgare på lapp Dånalds, och jag tog en våffla med hjortron sylt o grädde, mums. Sen tog vi båten över(vi slapp 6km vandring) och sedan fortsatte vi mot kebnefjällstation, vi nådde målet efter ngr småraster o fika pauser, förvånansvärt lite mygg. Men desto mer fjällturister, det kom emot oss flera tiotal männinskor med eller utan packning och även klädseln varierade. Väl framme så gick vi in på shoppen ihop om att vi skulle få en glass men de hade de ej i sortimentet så det blev en bilpåse för Nisse. Sedan vandrade vi neråt igen ca 500meter för där hade vi hittat en egen kulle att tälta på. Vi slog upp tältet o Nisse fixade spritköket o hämtade vatten från en bäck inärheten, sedan var det fjällmat(påsmat) för hela slanten.
 Vi var ganska trötta så vi intog ryggläge när första vattendropparna kom vid 19.30 och redan vid 20-tiden son min vandringskompis. Natten som kom så hällregnade det, ja ibland så kändes det som om ngn stod med vatten spruta och bara prickade vårat tält.
Men nästa förmiddag så var regnet borta o vi packade ihop tältet och vandrade vidare. vi bestämde ganska snart att vi vandrar hela vägen till Nikka eftersom tältet var så blött, ja min packning var mycket tyngre nu(3kg visade det sig hemma).Återigen kanon bra vandringsväder hela vägen, allt gick smärtfritt för oss tre.(hunden var med). 2 minuter efter att vi kommit fram till Nikka så regnade det. Snacka om flyt med vädret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0