Tisdag

Igår kväll var jag barnvakt åt lille Alvin hade även besök utav min väninna Therese med lille Vilmer, vi tjatrade och pojkarna sov.
Idag har jag varit på arbetsmiljö möte......... Allt var jätte positivt då, för 3 veckor sedan nu verkar det som om nästan alla glömt den positiva andan, nu var allt åt h-te igen. Ja vi är vuxna människor fast ibland verkar det som om allt hamnar i sandlåde nivå. Kvällen har varit bra, har pinat 12 stycken boxare under en timme och jag lovar de har ont i benen imorn..

äntligen måndag

Då var arbetshelgen slut, det känns riktigt bra. Imorgon tisdag ska jag sitta med på ett möte + att jag ska delge våra chefer vad vi kom fram med under våran arbetsmiljödag men sedan väntar en lång ledighet, jobbar nästa gång påskafton och sedan bara natt på annandapåsk och sedan är jag ledig igen, kanon skönt. JAg hoppas verkligen att vi får en fin april, så att jag kan vara ute och njuta av vår solen.... nu ringde mobilen , nu ska vi handla.

Dundret runt

Idag har jag skidat med pappa runt Dundret 50km lång sträcka, kanon väder, solen var framme och bara lite blåst. Skidorna var kanon de oxå och min kropp fungerade utmärkt. Jag hade nog en bra uppladdning dagen innan med thaimat och mkt vatten och en relativt tidig kväll efter lets dance finalen hos Mia o lille Alvin.
Nu så ska jag jobba o hoppas på en lugn natt på jobbet(löningshelg!!)

fredag

äntligen fredag, fast en väldigt ovanlig sådan........ grabbarna o Ante packade bilen o for till stugan , Tessan följer med en kompis till stugan och jag blir ensam hemma, skönt fast konstigt samtidigt.
Jag ska ladda mentalt, ska åka Dundret runt 50 km imorgon och sedan på lördagkvällen går jag tyvärr på nattskiftet,blä.
Jag ska äta ngt gott till middag men har inte bestämt ngt ännu, nä tillbaka till städningen.

slut, helt slut

då var denna kalas dag slut, vi har vairt i skatehallen o roat oss, jättekul lite ont i knäna bara. Kunde ju inte vara sämre än de andra så jag testade oxå och resultatet blev  en framåt volt o ont i vänster knä och en sak är säker ,  de andra fick ett gott skratt!
Sedan har vi fikat och ätit tårta så nu mår vi lite tjuvens...snart sovdags

tolv år sedan

För tolv år sedan var jag höggravid och hade mkt att göra denna dag, vid halv tre på em , kände jag att ngt va på gång , så jag tog flickorna och mommo med mig på coop för att storhandla. Hade värkar mellan mat diskarna  och ibland så trodde jag att få se om vi hinner handla färdigt eller ej? Men det hann vi och vid halv fyra så ringde jag hem Ante för då kände jag att aldeles strax så kommer det att ske, flickorna följde med hem till mormor och vi anlände till BB vid fyra och 16.44 föddes våran gosse Nisse.

Nisse 12 år!


våren är här, tror jag..

idag känns det vårigt, en jätte stor sol på en nästan molnfri himmel, kan det bli vackrare? Jag ska ut och ta en skidtur nu på morgonen och njuta av vårluften, lite små kallt ändå i luften. Och sedan kanske jag ska på stan med Mia och ikväll ska jag köra ett boxpass igen.


jobb jobb

tänk om man hade varit ekonomiskt oberoende då hade man kunnat jobba för ro skull.....och kunnat ta vara på sina fritidsintressen på heltid. Tänk nu när det är vår hade man kunnat ägna sig åt skidåkning i fjällen och inte behövt bry sig om man ska jobba eller ej, bara varit ute i solen och myst. De hade varit grejer:

Söndag

Då var det söndag, skönt att komma hem  fast ändå skönt att vara borta.
Helgen har varit bra, mkt sömn för hela familjen. vi har skottat , vi har grillat vi har kört spår på sjön och vi har tolkat bakom skotern på en madrass så det har stått härligt till. Mkt god mat och faktiskt ngr glas vin oxå,mums.
Nu tillbaka istan så har jag varit o snosat på lille Alvin och sedan har jag hämtat grill mat så nu mår alla på 38:an dåligt, för att vi alla var så glupska på grillmat.......Kvälls dusch o imorn ett dygn på jobbet(Usch).......bara det blir april ensdast 3 arbetsskift,jippiee!!!

Äntligen helg, igen

Då var det dags att öppna stugan denna säsong, fast det är mkt jobb innan man kan sitta med ett glas vin och mysa framför tv;n med elverket surrandes utanför stugknuten, inge el inge vatten  och ute dass, det är en riktig stuga.
Ska försöka fota under helgen så att bi får se hur min boning ser ut. Hoppas blåsten ute avtar, för det kan bli riktigt kyligt eftersom stugan ligger på en kulle ifall blåsten kommer från sjön......... Var igår och snosade på lilla Alvin, jag tror han oxå vill följa me längre fram till stugan. Upptäckte igår en påse med cider i garaget, datumet var utgånget...alltså de har legat där sedan i höstas(sommras).

Jobbat igår igen , inget speciellt inträffade bara allt vanligt på ivak, röda öron, röda halsar, rinniga ögon, griniga barn,dåligt allmäntillstånd hos äldre, infektioner, inflammationer , hjärtan , bukar ja ni.....

onsdag

Gårdagen avslutatdes med ett boxpassoch denna dag börjades med ett träningspass, fast på Atletican(lassa gym). Sedan har jag tillbringat dagen på jobbet, inget intressant, idag. Har varit på fotoatelje efter jobbet och poserat i träningskläder o boxhandskar, kul. Spännande att se resultatet, de ska hänga sedan i fitnesskällarn. Nu ska jag få Axel i duschen, hans blodsocker är ganska lågt efter innebandymatchen så han är inge charmig just nu....


skidtur

Idag flöt skidorna bra eller ska jag säga att de gled bra, nästan utan av sig själv.Skönt att bara åka och låta tankarna fara fritt i huvudet, ibland så forsar det så snabbt så jag kan tro att vår floden nått mitt huvud. Skönt att rensa skallen mellan varven. Jag vill så väl men ibland blir det (så)lite fel. sorry!

Morbror Nisse



Morbror Axel


20090316 Alvin hos mormor


sockertopp

Lilla Alvin på väg hem från BB 20090301

vecka 12

ja mkt har hänt sedan sist, jag har åkt Kopparrajden, skidlopp mellan Svappavaara o Vittangi 28 km, först så kändes det ok men sedan så kändes det som om kroppen jobbade på hög varv men det hände inget, ja det ser man på klockan som stannade på 2.20timmar, förra året åkte jag på 2.03 så lite skillnad blev det...........Pulsklockan visar oxå att jag jobbat max puls genom hela resan(märkligt)o som sagt utan resultat..........denna människokropp slutar aldrig att förvånas

Sedan har jag jobbat, fast det är ju inge märkligt i sig, har tänkt logga in o skriva ngr rader men det liksom alltid kommit ngt i mellan.

Våren börjar göra entre, solen värmer och lite takdropp har vi haft fast ändå så är det alldeles för tidigt att hoppas på den riktiga våren för det kommer bus väder många dagar ännu.
Nu väntar skidspåret o ikväll en riktigt skön svettig boxträning.

stadsvandring

Idag har jag varit på riktig stadsvandring 2 timmar och exakt 23 minuter har jag trampat på kommunens gångbanor. Måste erkänna att vi har fina gångbanor i Kiruna och att man kan promenera säkert, en bit bort från trafiken men ändå ganska nära. Vädret var på topp stundvis, fast när solen gick imoln så blev det lite kyligt så det är nog bäst att behålla luvan på huvet ett bra tag till. Min lilla promenad kompis har inte uppfattat ngt utav stads vandringen, nä han föredrog att stänga sina små ögon och så har han sovit under hela resan, vilken polare! Fast det är ju bra att han skötte sig så här bra första gången vi var på tuman hand.
Nu på kvällen stundar Box träningen, hoppas vi blir många så att jag kan köra intervall träning, det gillar jag. Hårt  o tufft pass, enda nackdelen är att det blir svårt att varva ner sedan eftersom passet är så sent. 

20090311

Har blivit ägare till en liten röd sport bil idag har bytt in touranen , den kändes lite för stor för oss idags läget, så nu ska jag köra denna lilla röda, känns riktigt roligt. Har handlat oxå, lilla Alvin var med fast han hade nog inte riktigt koll på läget just då, för han sov under hela resan.  Varit på besök hos mina föräldrar, ja där var det förkylt. De har verkligen haft otur med hälsan detta år , ja helst pappa min.
På lördag ska jag tävla, ja jag ska tävla i längskidspåret, åka 28 km mellan Svappavaara och Vittangi, jag hoppas på sol och fint väder. ork har jag fast farten är det ngt fel på, det går inte lika fort som när man var ung.....
 
Imorgon ska jag vara med lilla Alvin, ja jag ska få vara barn vakt åt honom, det ska bli riktigt mysigt att mysa med gossen eller så beroende på väder o mattider så kanske vi går ut på promenad ja vi får se. Längtar redan....


In i väggen!

Nu har vi provat att ha Knut med oss på elljusspåret...... Först gick det i racer fart och sedan gick det nästan inte alls. Snacka om att gå in i väggen. Tur att slingan tog slut så Knut orkade ta sig hem. Klart så korta ben får jobba extra mycket om man jämför med Sveas ben. Jag och Axel skidade i lungt tempo, det var riktigt skönt och inne i skogen blåste det inte alls.

Har inte riktigt haft koll på nästa vecka så har dubbel bokat mig redan på 2 ställen , så nu har jag fullt upp med att maila återbud åt dessa personer. Imorgon ska vi ha arbetsmiljödag, precis så intressant som det låter. Vi ska sitta och snacka problem, o finns det inga problem så hittar vi säkert problem. Fattar ni en ledig dag som är schemalagd nu, obligatorisk närvaro!!!

pizzadags

jaha då sitter vi alla o väntar på att vi ska äta varsin pizza från Tre kronor, mums!
Ja jag har fått ordning i hallen , rensat bort en massa skor för jag kom ju på under min skidtur att vi börjar bli värsta Svennson familjen...... Från att ha haft 5 barn hemma så har jag BARA 3 hemma. Fast riktig svensson är nog 1 flickebarn o 1 gossebarn så helt riktiga svenssons är vi nog inte. 
 Sedan diskuterade jag med en god vännina dessa föräldrar som alltid tycker att allt är SÅ jobbigt( de flesta har 2barn) och att de offrar så mycket för deras barn skull. Jag vet inte om jag anser att jag offrat ngt för mina barn, jag har försökt finnas där när de behövt mig. Och jag hoppas att de finns till för mig när jag blir riktigt gammal och skruttig.
Nisses rum blev godkänt enligt honom, nice! Volcom o monster märken målade på vit vägg med spy grön färg. nu är det pizzadags...............

Lördagmorgon

Har stigit upp tidigt imorse, skickade Tessan till Stenbacken o gränsen. Idag ska jag ta itu med Nisses rum och måla dit ngr symboler med spy grön färg.
 Igår hade jag besök utav mitt barnbarn, det var första besöket här, men han var ganska trött under hela besöket, men vi turades om att snosa på honom. Snart blir han lite större o kanske vill stanna hos mommo över natten, de ni.
Var på lönesamtal på jobbet igår på fm, ganska intressant att diskutera med chefen om man har samma syn på arbetsinsatsen eller om det skiljer sig mycket, jag har ganska god självinsikt visade det sig. Kvällen låg jag bara på soffan halv sov igenom letsdance. Men nu ska jag upp på övervåningen och kanske volcom märket kommer på plats.

Skidtur

Idag har jag åkt skidor först  med Axel o Svea, det var en händelserik färd. Vi passerade  antennbron och upptäckte att vi hade en liten grupp på 3 stycken åkare framför oss. Pappan i familjen slängde med blicken flera gånger bakåt mot oss. Svea störde ingen utan hon hade fullt upp med sina pinnar och att gräva i snön.
Vi åkte ikapp detta ekipage och pappan frågade varför jag hade hunden på detta vanliga skidspår och informerade myndigt att hund spåret var ovanför till o med pekade med staven att jag min lilla nolla skulle fatta. Men jag bara log åt "turistjäveln" och sa - jag tror att vi ryms allihopa här på skidspåret eller vad tycker du? Han började tugga ngt skit om var man får o inte får ha hundarna men jag avbröt honom fortfarande med ett ironiskt leende mot honom o informerade att jag åkt si o så många år o att jag skulle fortsätta och att jag aldrig stött på ngn så gnällig jävel förut............ han tuggade ngt som jag inte uppfattade och så började han skida framåt men först var han tvungen att veva till Svea med staven men han träffade ej= tur!
Jag ropade ngt om att man slår inte djur och sedan så log jag ett så jävla brett leende så jag tror tom öronen fanns i nacken och sa- hoppas du får en trevlig dag! Turisten skrek högt -hoppas din blir toppen! och jag svarade leendes Tack, Jag tror min dag blir mkt bättre än din. Så om ni ser en turistfan med IFK Umeå mössa på lombolospåret så lova att precis när ni passerar honom så skäll lite vov vov i hans öra!"!

Tisdag kväll

Jaha då var det dags att alldeles strax gå o sova. Nu är denna dag snart slut.
Idag har jag haft besök av Vilmer  snart 3 veckor, han e mysig han. Han sa inte så mkt men lyssnade desto mer när jag o hans mamma tjatrade. Sedan så har vi ätit lax, och det blev kvar rester till imorgon, jippie.(mer om laxen alldeles strax)
Körde ett relativt tungt boxpass på kvällen, skönt. Sedan skulle jag plocka upp pojkarna men hamnade hos Mia, fick snosa på lilla Alvin(gulligt namn). Kom hem och fick se att laxen var borta, jo Anders hade städat undan formen som han hittat på GOLVet............ Svea har haft jätte kul hemma , hon har röjt i köket, ätit upp resterna som blev kvar, dragit ungsformen så att fettet hamnat på golvet och kletat ut allt  överallt. Känner mig jäkligt sur på henne just nu men tyvärr är det försent att skälla. Så Svea hoppas min lax smakade bra!! Jag tror detta var en hämndauktion genemot mig, jag har nonchat henne idag pga lille Vilmer, de ni!

Mormor

Vad tänker du på när du hör ordet mormor?
En äldre dam med framknäppt klänning och ett förkläde eller en träningsgalen människa som står nere i Fitnesskällarn och hetsar fram svettdroppar hos de tränande? Hoppas du har en bild framför dig av den sist nämnde för det är så jag är. 39 år gammal och nybliven mormor och alla ni som funderar, det känns helt underbart! Tänk att jag får uppleva mitt eget barnbarn medan jag själv är relativt ung själv, de är häftigt. Själv så har även jag unga föräldrar, alltså just nu är vi 4 generationer och ingen har passerat 60 bast, ngn som slår det?

Inatt sov jag riktigt riktigt tungt, kändes som om jag var ett med kudden , att den likson vuxit fast i huvudet och att den var jätte tung, det tog länge innan jag kom upp ville bara ligga kvar o mysa me min lilla kille Axel. Nu ska jag fara på bilfirma och kolla om jag hittar en mindre bil, Touranen känns lite för stor. Egentligen så vill jag ha en Audi TT en liten sportig sak de skulle passa min livsstil, tror jag..........                                                       .

RSS 2.0